Тази сутрин български огнеборци заминават за Гърция, за да помагат на

...
Тази сутрин български огнеборци заминават за Гърция, за да помагат на
Коментари Харесай

Българските огнеборци заминават за Гърция, за да помагат за тежките пожари

Тази заран български огнеборци отпътуват за Гърция, за да помагат на гръцките си сътрудници в преодоляване на зародилите огромни пожари в страната, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Модулът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ за гасене на горски пожари отпътува за южната ни съседка в събота. Групата се състои от 50 пожарникари и 15 единици профилирана техника и съоръжение.

Непосредствено преди потегляне шефът на ГДПБЗН гл. комисар Александър Джартов ще се срещне с екипа и ще организира инструктаж.

Помощта е проведена по Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз, допълват от вътрешното министерство.

Междувременно Турция разгласи, че изпраща два противопожарни самолета-амфибия и хеликоптер за Гърция като помощ против пожарите, които не престават да горят близо седмица в страната, заяви " Етнос ".

Други страни обаче застанаха до Атина в битката й с пъкъла, като Румъния, Словения и Полша изпратиха пожарникари и коли.

Гърция се бори с пожари в цялата страна, като някои обилни са в Атика, Лакония в Пелопонес и Родос. Условията на рискови горещини и вятър затрудняват задачата на пожарните.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР